Spread the love
Климатиците са същинска благодат в това горещо време и едва ли можем да си представим какво би било без тях. Но както казва източната философия, всяка монета има две страни и “климатичната настинка” е едната от тях. Нека погледнем твърденията на някои клиенти на масажен кабинет Hi Touch по този въпрос.
Клиент А: “Ужасно горещо е нощем и се налага да оставям климатика през цялата нощ. Когато се събудя на сутринта обаче цялото тяло ме боли. Дори и ставите и пръстите на краката ме болят.”
Клиент Б: “Климатикът в офиса е много силен и чувствам болка в раменете и врата. Имам затруднения при ставането сутрин и изпитвам слабост и нямам апетит. Депресиран съм, гади ми се и съм замаян.”
Много от тези симптоми са причинени от климатиците. В това горещо лятно време телата ни преминават от студената въздушна среда към горещата лятна такава. Все едно да влезем във фурната, след това в хладилника и после обратно във фурната. Тялото ни постоянно се адаптира и приспособява към външната температура. Енергията ни и органите ни не спират да работят за приспособяването ни. Порите ни продължават непрекъснато и през цялото време да се отварят и затварят, телесната ни температура, вътрешните ни органи и жизнената ни енергия също работят за подпомагане на този адаптивен процес. Когато това се случва твърде дълго време и ние се чувстваме уморени и зле, то имунната ни система е отслабнала и тази климатична настинка ще ни “хване” много бързо, лесно и незабележимо.
Какво бихме могли да сторим, за да се предпазим от такива проблеми?
  1. На работа, в прохладния от климатика офис е добре да носим тънко яке или сако и копринен шал, за да предпазим врата си. Вратът ни е прозорец към сковаването.
  2. Хубаво е краката на жените да са топли за да преодтватя по-силни болки по време на цикъл, тъй като седенето в близост до климатик или на течение може да предизвика настиване на яйчниците.
  3. Ако използвате климатик нощем, настройте го да се изключи след полунощ.
  4. Когато се чувствате уморени като станете сутрин е по-добре да изпиете чаша горещ чай. Студената закуска е по-добре да се избягва.
  5. Ако е възможно, опитайте се да не използвате климатика, особено през нощта.
  6. Не бива да прекаляваме със студените напитки. Обикновено, колкото по-горещо ни е, толкова повече такива консумираме, това води до проблеми със стомаха и разбира се с гърлото.
  7. Потенето е нещо естествено и не бива да се притесняваме от този процес. Нуждаем се от малко изпотяване всеки ден през летния сезон. Телата ни се нуждаят от известно количество пот, за да премахнат топлината съхранявана вътре.
  8. Джинджифилът е съкровище. Пиенето на чай от джинджифил или използването на джинджифил в готвенето помага за отстраняване на вътрешната скованост и хлад както и външния студ.
  9. Пийте много вода.
  10. Ходете на релаксиращ масаж при HI TOUCH – екип от незрящи масажисти поне веднъж седмично!