Spread the love

Фондация Синергиа и Гьоте Институт откриват културният сезон с литературно четене “Невидима поезия” с творчеството на Иван Карастоянов

На 1.09.2022г. в библиотеката на Гьоте-институт в София на ул.Будапеща 1 Фондация Синергиа и Гьоте Институт ще открият заедно началото на новия културен сезон по нетрадиционен начин – с една кратка “тактилна” разходка, в която участниците ще бъдат предизвикани да се разходят със завързани очи, за да могат за кратко да се поставят на мястото на незрящите хора и да усетят по-добре градската среда, себе си и другите. Втората част на събитието ще се състои в Библиотеката на немския институт с музикалните изпълнения на Васил Игнатов и литературно четене съчетано със свободни разговори между участниците и чаша ароматно вино. Основен акцент в програмата е творчеството на поета Иван Карастоянов –  млад и талантлив писател, чийто дух и перо не търпятограничения.

Входът е свободен, а единственото условие към участниците е да бъдат по немски точни – събитието започва точно в 18:30 часа.