Spread the love

Проект за масажно студио с незрящи масажисти на фондация Синергиа спечели конкурса „Най-добър бизнес план на неправителствена организация“ и финансиране в размер на 8 000 лева по програмата „Предприемачество за нестопански организации“ за 2017/2018 г. на Български Център по Нестопанско Право.

На тържествена церемония наградата бе връчена от г-жа Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“ на Анита Накова, мениджър на проекта. „За нас е чест и голяма отговорност да получим тази награда. Мотивирани сме и мобилизираме всичките си налични ресурси, за да реализираме проекта. Работим с чудесни партньори, професионалисти и ще разчитаме на подкрепата на Български Център за Нестопанско Право и занапред“, заяви Евгени Митев, социален предприемач и управител на Фондация Синергиа.

Конкурсът „Най-добър бизнес план на неправителствена организация“ има за цел да насърчи участниците да развият свързани с мисията си предприемачески идеи и така да привличат повече съмишленици и подкрепа за своите каузи, да постигат независимост и устойчивост в развитието си. Конкурсът за най-добър бизнес план се организира в рамките на програма „Предприемачество за нестопански организации“ за седма поредна година. Тази година в програмата се включиха 25 организации, от които 16 разработиха бизнес план. 8 от тях бяха поканени да се представят пред журито в конкурса с награден фонд от 40 000 лева и фондация Синергиа се класира сред 5-те най-добри.

Програмата е реализирана с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Фондация УниКредит и в партньорство с  УниКредит Булбанк и Telus International с медийното партньорство на Българска национална телевизия, КапиталНПО Портал.